Ontvang deze tips voor camperen met huisdieren

Of je nu een huisdiervriendelijke camper huurt, kiest voor een avontuurlijke bestelwagen of zelf een camper koopt, deze tips voor camperen met huisdieren helpen je reizen tot een succes te maken!

Kleine hond met zijn kop uit het raam van een camper

RVing is een geweldige manier om reizen met uw harige gezinsleden gemakkelijker te maken. En wees gerust, je zult niet alleen zijn. Volgens de meeste schattingen neemt meer dan de helft van de camperbezitters een huisdier mee!

De voordelen van camperen met huisdieren

Er is niets beters voor huisdiervriendelijke roadtrips dan een voertuig dat al het comfort van thuis biedt, maar dan op wielen.

Een van de grootste voordelen van reizen met een camper is dat uw huisdieren de hele dag van het buitenleven kunnen genieten en ‘s nachts altijd in dezelfde ruimte kunnen slapen. Door die consistentie te bieden, kunnen huisdieren zich op hun gemak voelen in nieuwe omgevingen. Het is ook gemakkelijker om een ​​routine te ontwikkelen en vast te houden. Met een beetje geduld accepteren de meeste huisdieren de camper al snel als een ander “thuis”.

Natuurlijk is er ook het voordeel van grote opbergvakken voor het opbergen van alle benodigdheden van uw huisdier! En vergeet de extra gemakken niet, zoals buitendouches, om de rommel van huisdieren tot een minimum te beperken.

Maar reizen met een camper kan ook een aantal unieke uitdagingen met zich meebrengen bij de zorg voor uw huisdieren. Na jaren van fulltime reizen met onze honden in een camper, hebben we een paar trucjes geleerd om huisdieren onderweg veilig en gelukkig te houden.

LEES MEER ⇒ Een tokkelbaan maken voor je hond

Gestroomde hond zit op een camping aan een tokkelbaan

Introductie van huisdieren in uw camper

Wanneer u uw huisdier kennis laat maken met de camper, begin dan langzaam en gebruik veel lekkernijen. Vergeet niet dat het iets geheel nieuws voor ze is en dat het jouw taak is om ze te leren dat de camper leuk is! Het kan een beetje overtuigen … maar ik merk dat spek elke keer werkt.

Voor huisdieren die onzeker lijken over dit nieuwe ding, bouw hun zelfvertrouwen op door ze aan te moedigen eerst aan de buitenkant te snuffelen. Geef een paar traktaties als ze onwillig lijken.

Als ze er klaar voor lijken te zijn, leg dan wat lekkers op de trap, open de deur en gooi wat lekkers naar binnen. Oefen dit een paar dagen, zodat uw huisdier voldoende tijd heeft om zich op zijn gemak te voelen. Terwijl ze opwarmt voor de camper, kun je haar maaltijden erin gaan voeren.

Als je met huisdieren reist die slecht ter been zijn, houd er dan rekening mee dat de trappen voor campers steil zijn en moeilijk te navigeren kunnen zijn. Een inklapbare oprijplaat maakt een wereld van verschil!

LEES MEER ⇒ Tips voor het kiezen en gebruiken van een camperhelling voor honden

Voorbereiden op camper met huisdieren

Terwijl u uw huisdieren aan de camper laat wennen, zijn er enkele dingen die u kunt doen om u voor te bereiden op uw eerste reis.

De juiste uitrusting inpakken

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u alles inpakt wat uw huisdier nodig heeft tijdens uw reis. Maak ongeveer een week voordat u vertrekt een lijst met alles wat u gebruikt om voor uw huisdieren te zorgen, evenals de items die ze leuk vinden. Als er iets nieuws opduikt, noteer het dan snel op je lijst.

Het inpakken van uw huisdieren wordt gemakkelijk met uw lijst in de hand. Deze handige paklijst voor huisdieren zorgt er ook voor dat u niets belangrijks vergeet. Zorg ervoor dat u het vaccinatiebewijs van uw huisdier en zijn veterinaire gegevens inpakt voor het geval hij gewond raakt of ziek wordt terwijl u op reis bent.

Houd tijdens je reis je lijst bij de hand en voeg items toe die je nodig hebt wens jij had meegebracht. Houd ook bij wat je hebt ingepakt maar niet nodig hebt. Je herziene lijst maakt het inpakken voor je volgende reis nog makkelijker!

Het inpakken van de juiste uitrusting voor uw huisdieren is belangrijk voor elke huisdiervriendelijke roadtrip.

Een perfect reisplan plannen Voor camperen met huisdieren

Het plannen van uw reis moet deel uitmaken van het plezier! Maar het kan frustrerend zijn om huisdiervriendelijke plekken te vinden om naartoe te gaan en dingen te doen. Begin uw zoektocht op GoPetFriendly.com, waar u meer dan 300 huisdiervriendelijke bestemmingsgidsen kunt bekijken ter inspiratie.

Als je eenmaal een locatie hebt gekozen, bekijk dan de huisdiervriendelijke camperparken en campings, restaurants, hotels en attracties in de omgeving. Door je onderzoek te beperken tot alleen huisdiervriendelijke opties, voorkom je de teleurstelling die je voelt als je ontdekt dat de plaatsen die je hoopte te bezoeken geen huisdieren toestaan. Met meer dan 65.000 vermeldingen op GoPetFriendly, zult u zeker genoeg vinden dat u samen kunt ontdekken!

LEES MEER ⇒ De ultieme huisdiervriendelijke Amerikaanse roadtrip

De ultieme huisdiervriendelijke Amerikaanse roadtrip

Veilig blijven tijdens het camperen met huisdieren

Elke keer dat u samen reist, is de belangrijkste overweging de veiligheid van uw huisdieren. En wanneer u met huisdieren reist, zijn er een paar eenvoudige dingen die u kunt doen om u te beschermen tegen mogelijke gevaren.

Zet altijd je gordel om

Je camper zal aanvoelen als een thuis, dus het lijkt normaal om je kat op schoot te houden of je pup rond te laten dwalen terwijl je aan het rijden bent. Maar het is eigenlijk heel gevaarlijk … voor jou, je huisdier en iedereen op de weg.

Campers kunnen meer dan 30.000 pond wegen – meer dan 7 keer de gemiddelde auto. En het besturen van zo’n groot voertuig vereist uw volledige aandacht. Homedieren moeten altijd in hetzelfde voertuig als u meerijden – niet in een camper die u trekt – en moeten worden vastgemaakt in een crash-getest veiligheidsgordelharnas of een reismand die op zijn plaats is vastgemaakt.

Dit beschermt uw huisdieren tegen verwondingen bij een ongeval. Het zorgt er ook voor dat ze de bestuurder niet afleiden en een ongeval veroorzaken.

We gebruikten de heupgordels in onze banken van onze camper om Ty en Buster tijdens het rijden vast te maken. Ze beschouwden het als een onderdeel van onze standaardwerkwijze en deden een dutje terwijl wij ze naar onze volgende bestemming brachten.

LEES MEER ⇒ Beste crash-geteste hondentuigen voor reizen met de auto

Buster in Sleepypod-harnas
Ty in Sleepypod Click-It harnas |  GoPetFriendly.com

Zorg ervoor dat je Samen Thuiskomen

Een andere reden om veiligheidsgordels of beveiligde dragers voor uw huisdieren te gebruiken, is om te voorkomen dat ze verdwalen. We hebben eens gezien hoe een nieuwe eigenaar van een camper de betonnen barrière naast de brandstofpomp bij een tankstation doorknipte. Hij sprong eruit om de schade op te nemen, en toen hij de deur opendeed om weer naar binnen te gaan, sloeg zijn doodsbange kat op hol!

Gelukkig slaagde hij erin haar in de lucht te vangen. Maar zonder scherpe reflexen had die kleine hobbel een ramp kunnen worden.

Voor meer gemoedsrust kunt u zelfs overwegen om een ​​GPS-tracker voor uw huisdieren aan te schaffen.

LEES MEER ⇒ Wat zijn de beste GPS-hondentrackers voor uw huisdier?

Een hond draagt ​​een Tractive GPS hondentracker aan zijn halsband in een grasveld

Een ander idee om te voorkomen dat uw huisdieren onverwachts uit uw camper vertrekken, is het plaatsen van een dierenhekje tussen de woonruimte en de deur van de camper. Hierdoor kunt u aan de slag gaan zonder over poten te struikelen en voorkomt u dat uw huisdieren naar buiten rennen voordat u ze hebt aangelijnd en klaar om te gaan.

Oranje gestreepte kat in een rood harnas die tegen een slagboom hangt

Ten slotte is het belangrijk dat alle reizende katten en honden up-to-date ID-tags aan hun halsband hebben. Controleer als extra voorzorgsmaatregel of de dienst waar de microchip van uw huisdier is geregistreerd, contactgegevens heeft waarop u tijdens uw reis kunt worden bereikt.

LEES MEER ⇒ Beste ID-tags voor reizende huisdieren

ID-tags voor huisdieren die reizen van de experts op het gebied van huisdierenreizen op GoPetFriendly.com

Wees weerbewust

Want zo huiselijk als campers kunnen zijn, als het gaat om extreme weersomstandigheden, zijn ze overgeleverd aan de genade van moeder natuur. Daarom is het belangrijk om de weersvoorspelling in de gaten te houden en uit te kijken voor stormen, harde wind of gevaarlijke temperaturen wanneer je met huisdieren reist.

Als je ziet dat er dreigend weer bij jou in de buurt kan zijn, zoek dan de stormschuilplaatsen op de camperplaats of op de camping. En neem uw huisdieren altijd mee in een noodsituatie.

Blanke roodharige vrouw met strohoed en gestreepte trui loopt met een kleine hond voor een stacaravan.  Reis met uw huisdier in een camper.

Als u reist waar overmatige hitte een probleem kan zijn, zijn enkele aanvullende voorzorgsmaatregelen vereist. U moet nooit 100% vertrouwen stellen in het airconditioningsysteem van uw camper.

Van mechanische storingen tot stroompieken of -uitval op uw camping, tot een andere kampeerder die per ongeluk de stroom naar uw camper onderbreekt, er zijn veel manieren waarop uw airconditioner kan uitvallen. Wanneer u uw huisdieren onbeheerd achterlaat – ook al is het maar lang genoeg om een ​​paar boodschappen te halen – is het belangrijk om een ​​back-upplan te hebben om ze te beschermen.

Veel campers hebben generatoren die kunnen worden ingesteld om automatisch te starten als de stroomtoevoer wordt onderbroken en de binnenthermostaat een vooraf bepaalde temperatuur bereikt. Hierdoor kan de airconditioner werken, zelfs als er geen elektriciteit naar uw camper is. Als uw RV-generator deze automatische startfunctie niet heeft, kan er op elk moment een worden geïnstalleerd.

Een andere optie is het instellen van een draadloos temperatuurbewakingsapparaat. Hierdoor kunt u sms- en e-mailmeldingen ontvangen als de temperatuur in uw camper een vooraf bepaald niveau bereikt. U kunt ook op afstand de temperatuur in uw camper controleren terwijl u weg bent, zodat u er altijd zeker van bent dat uw huisdieren zich op hun gemak voelen.

LEES MEER ⇒ De beste externe temperatuurmonitors voor huisdieren

Vrolijke jonge vrouw die met haar zwarte hond in de deuropening van een camper zit

Geef uw huisdieren hun ruimte

Hoewel ruimte altijd schaars is in een camper, is het belangrijk om een ​​plekje vrij te houden waar je huisdieren kunnen ontspannen. Onder de dinette of op een bank is een fijne plek voor uw huisdieren om de activiteiten te bekijken zonder te lopen. Door een knus hoekje voor uw huisdieren te bieden, kunt u voorkomen dat u beiden gewond raakt!

Gestroomd puppy dat op een kussen in een camper ligt

De geneugten van camperen met huisdieren

Het is verleidelijk om de camper in de versnelling te zetten en gewoon door te rijden! Maar tijd vrijmaken voor potjespauzes en wandelingen in het park is een van de voordelen van camperen met huisdieren!

Stoppen om aan de rozen te ruiken of een pad af te slenteren, is een geweldige manier om een ​​rit te onderbreken. En het is goed voor ons allemaal om naar buiten te gaan en ons uit te rekken. Plan een picknick of kies een stadje om langs je route te verkennen, en wanneer je op je bestemming aankomt, heb je niet het gevoel dat je de hele dag achter het stuur hebt doorgebracht.

Een ander geweldig ding over camperen met huisdieren is het ontmoeten van je buren. Met zoveel huisdieren in campers zult u zeker contact maken met een aantal fantastische mensen en misschien wel vrienden voor het leven maken.

LEES MEER ⇒ Laat uw kat kennismaken met reizen met een camper

Rosie de kat buiten aangelijnd terwijl ze gewend raakt aan reizen met een camper

Wees een goede ambassadeur

Nu steeds meer plaatsen een huisdiervriendelijk beleid voeren, moeten we allemaal in gedachten houden dat het meenemen van onze huisdieren een voorrecht is. Slecht gedrag van één huisdiereigenaar kan ons allemaal treffen!

Zorg ervoor dat u een goede vertegenwoordiger bent van de reisgemeenschap voor huisdieren door het blaffen tot een minimum te beperken, de lijnwetten en richtlijnen voor huisdieren na te leven, en altijd, altijd, altijd oppakken na uw huisdieren.

Camperen met huisdieren draait om plezier maken! Het hele punt van een vakantie is om achterover te leunen en te ontspannen met je beste vrienden. We hopen dat deze tips je volgende avontuur nog leuker maken voor het hele gezin!

(64.139 keer bezocht, 1 bezoek vandaag)

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

chow-chow.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart