Hondvriendelijke stranden in de buurt van Toronto

Sibbald Point Provincial Park ligt aan de zuidelijke oever van Lake Simcoe, op een klein uurtje rijden ten noorden van Toronto. En met twee hondvriendelijke stranden is het de perfecte zomerse dagtrip voor jou en je pup!

Brown en White Springer Spaniel Dog op de rotsachtige kust bij Sibbald Point Provincial Park, Ontario, Canada

Voor iedereen die reist met een pitbull, of een hond die kan worden aangezien voor een pitbull, weet dat Ontario een bijzonder lelijke rasspecifieke wet heeft die “pitbull-achtige” honden uit de provincie verbiedt. Politie en dierencontrolebeambten kunnen op basis van visuele inspectie elke hond zoeken en in beslag nemen die als een “pitbull-type” wordt beschouwd.

Vermijd alstublieft Ontario met uw hond en bekijk deze Tips voor reizen met pitbulls.

Sibbald Point Provincial Park is niet voor niets een zeer populaire bestemming. Naast het strand zijn de uitstekende faciliteiten onder meer speeltuinen voor de kinderen, een goed uitgeruste winkel voor eten, wandelpaden en een bootlancering. Bovendien zijn er ongeveer 300 campings die plaats bieden aan campers en tentkampeerders!

Homedierenbeleid in provinciale parken

Er is één basisregel in alle provinciale parken van Canada, en die is vrij eenvoudig: “Heb respect en aandacht voor uw medebezoekers en de parkomgeving.”

Aangezien het om huisdieren gaat, betekent dit dat parkbezoekers huisdieren niet langer dan twee meter aan de lijn moeten houden. Dit is ter bescherming van dieren in het wild en andere parkbezoekers.

Bovendien moeten eigenaren ervoor zorgen dat hun huisdier de vegetatie, dieren in het wild of het plezier van anderen in het park niet beschadigt of verstoort. (Te allen tijde uw huisdier oppakken zou in deze categorie vallen.)

En ten slotte zijn huisdieren op geen enkel moment toegestaan ​​in zwemgebieden of in een aangegeven verboden gebied. Homedieren zijn alleen toegestaan ​​op de daarvoor bestemde hondenstranden.

Vrouw droogt haar kleine hond van gemengd ras af aan het rivierstrand met een handdoek.

Hondvriendelijke stranden bij Sibbald Point

Sibbald Point heeft twee strandgedeeltes waar honden zijn toegestaan. De grens tussen het hondenstrand en het mensenstrand is een lange stenen steiger.

De stranden van Sibbald zijn natuurlijk – en het hondenstrand is bedekt met kleine ronde kiezelstenen, waar je zelfs met blote voeten op kunt lopen.

Er is zand op de “menselijke” stranden, maar ook nog steeds veel rotsen. En dat is maar goed ook, want de bodem van Lake Simcoe kan erg modderig en onkruidig ​​zijn, en de rotsen worden bij lange na niet zo heet als zand op gevoelige voeten en poten.

Het menselijke zwemgedeelte is duidelijk gemarkeerd, maar er zijn geen strandwachten. Comfortstations en omkleedfaciliteiten bevinden zich dicht bij het strand.

LEES MEER ⇒ Uw hond veilig houden op het strand

Vrouw bal spelen op het strand met een Duitse herdershond

Het water is vrij ondiep en warm, dus zwemmen was comfortabel. Er zijn ook veel bomen in de buurt van het strand, dus het vinden van schaduw is geen probleem.

Een picknicktafel krijgen is echter lastig! Als je er niet bij het krieken van de dag bent, krijg je er geen. Neem dus je eigen stoelen mee, anders zit je op de grond. (Of op je mens, als je een hond bent.)

Man met twee honden op een kiezelstrand

Voor degenen die niet van drukte houden, is het strand van Sibbald Point niets voor jou. Op het hondenstrand zijn was iets minder druk dan op het “menselijke” strand, dus dat was mooi meegenomen.

Gelukkig zijn er genoeg dingen te doen op Sibbald Point die niet met het strand te maken hebben!

Voorbij het strand bij Sibbald Point

Fietsen – Fiets voor het beste uitzicht Hedge Road langs de waterkant van Lake Simcoe.

Vogelen – De beste vogelspotten op Sibbald Point zijn langs de Maidenhair Fern Trail, de kustlijn van Lake Simcoe en in het gebied voor overdag dat grenst aan het Eildon Hall Museum. Kijk uit voor verschillende soorten grasmussen en watervogels die een tussenstop maken bij Sibbald Point op hun trekroutes.

Varen – Lake Simcoe is een ideale plek voor zeil- en motorboten. Kampeerders en dagjesmensen zijn welkom om de bootlancering en aanlegsteiger te gebruiken.

Camping – De kampeermogelijkheden op Sibbald Point omvatten autocamping, groepscamping, radiovrij kamperen, naast ruime elektrische en niet-elektrische campings met doorgangen voor aanhangwagens, campers en tenten. De camping is geopend van half mei tot half oktober.

Kanoën, kajakken, paddleboarden – Alle roeiers moeten op de hoogte zijn van de weersomstandigheden op Lake Simcoe. De wind kan snel opsteken en sterk zijn. Het wordt aanbevolen om dicht bij de kust te blijven.

LEES MEER ⇒ Tips voor kanoën of kajakken met honden

Sora de hond draagt ​​een reddingsvest en rijdt op een paddleboard in het huisdiervriendelijke Bend, Oregon

Ontdekkingsprogramma – Het parkpersoneel van Sibbald Point biedt gedurende de zomer wekelijkse educatieve programma’s voor kinderen en volwassenen. Programma’s zijn onder meer natuur- en erfgoedinloopprogramma’s, avondprogramma’s en zwervende interpretatie.

Vissen – Sportvissers vinden meerforel, baars, witvis, snoek, gele snoek en jumbobaars in overvloed in Lake Simcoe.

Hiking – Er op uit trekken voor een goede wandeling met je hond is altijd een leuke bezigheid, en er zijn twee geweldige hondvriendelijke routes om uit te checken bij Sibbald Point.

Haarmosvaren Trail – 2,0 km, 1-1,5 uur, makkelijk
Deze zelfgeleide lusroute laat je kennismaken met de verscheidenheid aan ecosystemen op Sibbald Point. Haal de trailhead op bij het parkkantoor.

De cultuurhistorische route – 1,0 km, 1-2 uur, makkelijk
Deze wandeling verkent de rijke geschiedenis van de familie Sibbald door middel van een interpretatieve gids. De tour omvat het Eildon Hall Museum (Sibbald Family Home), de kolonistenhut, een wandeling over “The Avenue”, St. George’s Anglican Church (ca. 1877) en de begraafplaats, de begraafplaats van de beroemde Canadese auteurs Stephen Butler Leacock en Mazo de la Roche. Houd er rekening mee dat huisdieren niet zijn toegestaan ​​in de gebouwen.

Hondvriendelijk wandelen in de buurt van Chicago |  GoPetFriendly.com

Winteractiviteiten – Ongeorganiseerde winteractiviteiten in het park zijn wandelen, langlaufen, sneeuwschoenwandelen en ijsvissen. De hoofdparkweg en een parkeerplaats worden opengehouden voor winterbezoekers. Neem voor de meest actuele ijscondities contact op met een lokale ijshutoperator.

Husky in een harnas die een skiër trekt terwijl hij skijort in de sneeuw

Sibbald Point Provincial Park bezoeken

Sibbald Point bevindt zich op 26071 York Roadd 18 (Park Road), Sutton West, Ontario, en is het hele jaar geopend.

De dagvergoeding voor dit park is $ 21,00 per autolading. De meeste parkpassen zijn geldig van 08.00 uur tot 22.00 uur, maar kunnen per park verschillen.

LEES MEER ⇒ Tips voor het oversteken van de grens naar Canada vanuit de VS met huisdieren

Een hond die uit het raam van een oranje vrachtwagen kijkt in een staat met autobeperkingswetten voor huisdieren

Meer hondvriendelijke stranden in de buurt van Toronto

Awenda Provinciaal Park – Gelegen aan Georgian Bay, en ongeveer 1 1/2 uur rijden ten noorden van Toronto. De ecologie van Awenda is divers, variërend van strand tot oerbos. Awenda heeft een stuk van de schilderachtige kustlijn van Georgian Bay aangewezen als huisdierstrand.

Craigleith Provinciaal Park – Ook gelegen aan de oevers van Georgian Bay, is het strand hier geen typisch zandstrand. In plaats daarvan heeft het brede stukken leisteen die naar het water leiden. Er zijn twee gebieden waar huisdieren zijn toegestaan ​​op het strand van Craigleith.

Wasaga Beach Provinciaal Park – Wasaga Beach ligt ook aan Georgian Bay, dat deel uitmaakt van Lake Huron. Met 14 kilometer is het het langste zoetwaterstrand ter wereld. Het park is opgedeeld in acht secties. Er is 1 strand aangewezen als huisdiervriendelijk.

We hopen dat deze blik op Sibbald Point – een van de vele hondvriendelijke stranden in de buurt van Toronto – je inspireert om ook een bezoek te brengen!

(12.778 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

chow-chow.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart