Tips voor reizen met oudere huisdieren

Is je favoriete roadtripmaatje nu een senior? Reizen met een oudere hond of kat is mogelijk – en leuk! Je hoeft alleen maar een paar aanpassingen te doen. Hier zijn onze beste tips voor reizen met uw bejaarde hond of kat.

Man met Shar-Pei in kinderwagen - Beste tips voor reizen met oudere huisdieren

Wachten! Wie noem je ouderen?

Je denkt er misschien niet aan uw huisdier als “ouderen‘, maar katten claimen een hogere status wanneer ze 11 tot 14 jaar oud zijn. Kleine honden worden als senioren beschouwd wanneer ze 11 tot 12 jaar oud zijn. Middelgrote honden worden senioren op 10-jarige leeftijd. Grotere honden zijn senioren op 8-jarige leeftijd en honden van reuzenrassen zijn senioren op 7-jarige leeftijd.

Wanneer veranderingen bij onze huisdieren langzaam gebeuren, merken we ze soms niet eens op. Maar de subtiele aanpassingen die u hebt aangebracht om thuis voor uw hond of kat te zorgen, vereisen wat meer aandacht tijdens een roadtrip.

Kat in een bed op de schoot van een vrouw in een auto - reizend met oudere huisdieren

Voorbereidingen voor reizen met oudere huisdieren

De herinneringen die zijn gemaakt tijdens het reizen met oudere huisdieren zijn kostbaar. En met een paar simpele stappen maak je de reis comfortabeler en veiliger voor je senior reismaatje.

Raadpleeg uw dierenarts

Je had ons niet nodig om je dit te vertellen, toch? Voordat u op reis gaat met uw oudere huisdier, moet u uw dierenarts raadplegen voor suggesties om hem veilig en gelukkig te houden. Bevestig ook dat er geen aanpassingen aan de medicatie van uw huisdier nodig zijn.

Dierenarts Verpleegster Wegende Hond In Chirurgie

Medicatieherinneringen instellen

Inpakken voor zelfs een nachtelijke reis wordt ingewikkelder naarmate onze huisdieren ouder worden. Als uw dierenarts medicijnen voor uw huisdier heeft voorgeschreven, zet dan tijdens het reizen een alarm op uw telefoon om u te herinneren aan hun normale doseringsschema. En vergeet hun reguliere medicijnen niet, zoals vlooien- of hartwormbehandelingen.

Buster de Duitse herdershond die op de vloer ligt in de dierenkliniek

Plan meer frequente pauzes

U zult er versteld van staan ​​hoe gemakkelijk uw reis gaat als u vaker pauzeert. Ja, ik weet dat je snel naar je geweldige bestemming wilt. Maar als u elke twee uur stopt, zal uw oudere hond of kat meer van de reis genieten. En je komt ook minder stijf aan!

Als je reismaatje een kat is, kun je gebruiken wegwerp kattenbakken in de auto. Plaats elke dag een nieuwe op de vloerplaat. Probeer het gewoon eerst thuis uit, zodat je kat het vertrouwd vindt!

Oude hond in een tas vastgehouden door een meisje dat naar bergen kijkt - reis met oudere huisdieren

Krijg een oprit

Om de paar uur in en uit een auto springen kan zwaar zijn voor verouderende gewrichten. Dus neem een ​​oprit. En maak tijd vrij om uw hond te leren het te gebruiken voordat u op reis gaat.

Online vindt u veel opties voor loopplanken voor huisdieren. Zoek er een die gemaakt is om het gewicht van uw hond te dragen en die in uw voertuig past.

LEES MEER ⇒ Tips voor het kiezen en gebruiken van een hondenhelling

Golden retriever komt van een helling af - reist met oudere huisdieren

Kussen je pup

In zijn jonge jaren lag uw hond waarschijnlijk prima op een betonnen terras. Maar oudere botten hebben demping nodig. En op koele dagen kunnen harde oppervlakken fris zijn.

Dus vergeet niet in te pakken een eenvoudig kussen om het slapen onder de tafel in huisdiervriendelijke restaurants, wijnmakerijen of brouwerijen comfortabeler te maken wanneer u met oudere huisdieren reist.

Gestroomde hond in een rood harnas liggend op een paarse mat naast een houten picknicktafel bij Shake Foundation in Santa Fe, NM

Neem iets bekends mee

Alle huisdieren, maar vooral die met verminderd zicht en gehoor, voelen zich veiliger als ze vertrouwde dingen om zich heen hebben. Naast alle andere dingen die u voor uw huisdier moet inpakken, moet u ervoor zorgen dat u hun favoriete bed of deken meeneemt, zodat ze een comfortabele plek hebben om op te kruipen op plaatsen die nieuw voor ze zijn.

Als uw hond gewend is om naast u in de auto te zitten, maar voor de veiligheid tijdens een lange reis in een bench zal worden geplaatst, leg dan iets in de bench dat naar u ruikt. Je zou kunnen denken dat je vuile sokken niet echt lekker zijn. Maar uw pup die van u houdt, zal ze waarderen. En een van de zegeningen van reizen met een ouder huisdier? Ze zijn waarschijnlijk de wens ontgroeid om je bezittingen te vernietigen door erop te kauwen.

Hond in auto in krat

Plan minder inspannende buitentijd

Je oudere hond houdt misschien nog steeds van ontdekken. Maar let op eventuele worstelingen die hij heeft. Toen onze hond, Ty, ouder werd, verloor hij niets van zijn enthousiasme voor wandelen. Maar we begonnen te merken dat als onze route heuvels omvatte, Ty het moeilijk had om ze te beklimmen zonder te stoppen om uit te rusten.

Door activiteiten te kiezen die minder inspannend zijn, of paden met minder hoogteverschillen, kunnen u en uw hond samen blijven genieten van uw uitstapjes.

Man in oranje t-shirt die een lachende hond uitlaat op Willow Flats Road in Arches National Park - Moab, UT

Let op extreme temperaturen

Zowel extreem koude als warme temperaturen kunnen huisdieren meer treffen naarmate ze ouder worden.

We zagen dat hoge temperaturen en vochtigheid Ty’s energie sneller ondermijnden naarmate hij ouder werd. Dus, naast het zoeken naar vlakkere wandelingen, besteedden we meer tijd aan het raadplegen van de weersvoorspelling bij het plannen van onze activiteiten.

LEES MEER ⇒ Tips voor koud weer voor reizen met huisdieren

Vrouw met hoed speelt in de winter met haar hond op het dek van een huisdiervriendelijk vakantiehuis

Overweeg een hondenbuggy

Ty werd 15 – echt een prestatie voor een Shar-pei! Maar hoe ouder hij werd, hoe minder hij wilde wandelen. Dat betekent niet dat we geen quality time meer buitenshuis doorbrengen! We hadden ook een jongere Duitse herder die zijn beweging nog nodig had.

Dingen doen als gezin was belangrijk voor ons, dus hebben we Ty a honden wandelwagen. Als je een ouder huisdier hebt en een ander dat nog meer beweging nodig heeft, kan dit ook een goede optie voor jou zijn!

LEES MEER ⇒ Beste hondenbuggy voor middelgrote honden

Ty en Buster van GoPetFriendly.com op een huisdiervriendelijk parcours in Coeur d'Alene, ID

Geniet van sightseeing met de auto

Bij het uitzoeken hoe we Ty wat rust konden geven terwijl hij Buster vermaakte, was een ritje maken een andere populaire optie voor ons. Ty zou zich over het algemeen in zijn bed opkrullen en slapen. En Buster zou alles en iedereen die we passeerden in de gaten houden.

Dit is een geweldige manier om natuurreservaten, nationale parken en andere gevoelige plekken te zien waar honden niet zijn toegestaan ​​op de paden.

In de toekomst verwacht ik dat onze jonge jongen, Myles en zijn oudere broer, Maynard, ook hun voordeel zullen doen met sightseeing-roadtrips.

Shar-pei en Duitse herder in een auto - reizen met oudere huisdieren

Wees creatief

Soms moet u een beetje anders denken om de juiste mix voor uw oudere huisdier te vinden. Dit is een tijd om creatief te worden! Hier zijn een paar voorbeelden:

We kwamen eens een camping tegen in het Bridger-Teton National Forest nabij Jackson, Wyoming, en besloten voor de middag een camping aan het meer te huren. We hingen de tokkelbaan van de honden op, hingen onze hangmatten op, pakten de picknickspulletjes uit en genoten een paar uur van het uitzicht. Er waren zelfs enkele paden waar we met Buster een wandelingetje maakten!

Een man in een hangmat en twee honden ontspannen bij een meer - een goede activiteit voor reizen met oudere huisdieren

Een andere keer vonden we een huisdiervriendelijke schilderachtige treinrit, waar Buster veel stimulatie kreeg en Ty zich kon opkrullen voor een dutje.

Als het gaat om reizen met oudere huisdieren, wordt u alleen beperkt door uw verbeeldingskracht!

LEES MEER ⇒ Iedereen aan boord! Diervriendelijke schilderachtige treinritten

Duitse herder en Shar-pei-honden tijdens een huisdiervriendelijke schilderachtige treinreis in Jim Thorpe, PA - een geweldige activiteit voor reizen met oudere huisdieren

Blijf reizen met uw oudere huisdieren

Honden en katten (en fretten, hamsters, ratten, vogels, ach, alle huisdieren) hebben elke dag verrijking nodig. Nieuwe geuren en instellingen kunnen daar voor zorgen.

Oude kat in de natuur - reizen met oudere huisdieren

Maar bovenal willen ze bij je zijn. Neem dus uw senior huisdier mee op uw volgende reis. Hopelijk maken onze tips het gemakkelijk en leuk.

Heb je andere activiteiten gevonden die te maken hebben met je oudere honden? Deel uw tips hieronder in de reacties – we horen graag van u!

Bezoek onze Amazon-winkel om meer te weten te komen over meer producten waarop we vertrouwen om reizen met huisdieren gemakkelijker, veiliger en leuker te maken!

Amazon-gelieerde openbaarmaking: GoPetFriendly.com LLC is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates-programma, een aangesloten advertentieprogramma dat is ontworpen om website-eigenaren een middel te bieden om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar amazon.com, audible.com en elke andere website die mogelijk aangesloten zijn bij het Amazon Service LLC Associates-programma. Als Amazon Associate verdient de eigenaar van deze site een commissie voor in aanmerking komende aankopen.

(245 keer bezocht, 1 bezoek vandaag)

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

chow-chow.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart