Tips voor koud weer voor reizen met huisdieren

Reist u bij koud weer met uw huisdieren in de toekomst? Misschien plant u een wintervakantie in een koud klimaat? Of op bezoek bij familie in het grote bevroren noorden? Deze tips helpen!

Waarom in de winter reizen met uw huisdier?

De winter is een geweldige tijd om met huisdieren te reizen. Tenzij u een skigebied bezoekt, zult u geen drukte vinden. En veel honden en katten vinden het heerlijk om in de sneeuw te spelen.

Maar als u in een gematigd of warm klimaat leeft, vraagt ​​u zich misschien af ​​wat u moet doen om uw huisdieren (en uzelf) gelukkig en veilig te houden.

Er zijn maar een paar dingen die je jezelf moet afvragen en waarop je je moet voorbereiden voordat je met je huisdieren op reis gaat bij koud weer.

Black and tan puppy zittend in de sneeuw met een halsband en riem om

Is het te koud voor uw huisdier?

Als uw hond groot is met een dubbele vacht, denk aan husky’s of Duitse herders, zal hij temperaturen rond het vriespunt waarschijnlijk goed verdragen. En ze zullen ook heel blij zijn zonder beschermende kleding tot de temperaturen onder het vriespunt komen.

Husky in een harnas die een skiër trekt terwijl hij skijort in de sneeuw

Maar houd er rekening mee dat elke hond een individu is. En als uw Newfoundlander is gewend aan de zomers in Texas, kan het even duren voordat ze zich hebben aangepast aan een koud klimaat.

Kleinere honden krijgen het makkelijker koud omdat ze een kleinere kern hebben om zichzelf op te warmen. En elke hond met een dunnere vacht kan de kou meer voelen. Investeer dus in laarzen, warme jassen en een extra knus bed als je in de winter reist met je kleine of gladharige pup. PetMD suggereert dat gewicht, conditie, leeftijd en andere factoren bijdragen aan het bepalen hoe koud te koud is voor uw huisdier.

En sommige huisdieren zijn bijzonder kwetsbaar voor kou. Dit omvat puppy’s, kittens, vogels, reptielen, senioren en drachtige huisdieren. Als uw huisdier tot een van deze kwetsbare groepen behoort, reis dan niet voordat u eerst uw dierenarts heeft geraadpleegd.

Zodra de temperatuur onder het vriespunt zakt, moet u goed nadenken over hoe lang u onderweg bent. Bevriezing is schadelijk voor blootliggende oren en blote buiken. Stel een alarm in op je telefoon om ervoor te zorgen dat je tijdens je winteravonturen regelmatig de toestand van je huisdier controleert.

Of beter nog, houd een deel van je eigen huid bloot of licht bedekt. Het zal je helpen om je in te leven in je hond. Wanneer u de kou op uw huid begint te voelen, zal het u eraan herinneren om te controleren of uw huisdier het ook koud heeft.

Jen en haar hond Sora wandelen bij de huisdiervriendelijke Annette Lake Snow Fields in de buurt van Seattle, WA

Verzorg uw huisdier voor winterweer

Als uw hond voor het eerst in de sneeuw gaat wandelen, wilt u hem voor vertrek verzorgen. Lange, luchtige vacht trekt sneeuwballen aan. En het is schattig – voor een tijdje. Maar uiteindelijk kunnen ze aan de huid van uw hond trekken, net als samengeklit haar.

Honden met vacht tussen hun kussentjes, zoals golden retrievers, kunnen ook ongemakkelijke sneeuwballen tussen hun tenen krijgen.

Als ze zich eenmaal hebben gevormd, is de enige manier om sneeuwballen te verwijderen, ze te smelten. Een natte, warme handdoek helpt. En het zal je pup geen kwaad doen.

Maar een goede verzorging zorgt ervoor dat sneeuwballen zich in de eerste plaats minder snel vormen. En gemakkelijker te beheren als ze dat doen.

LEES MEER ⇒ Welke hondenlaarzen zijn het beste voor uw hond?

Buster de Duitse herder in zijn hondenrolstoel in de sneeuw

Pak winterbenodigdheden in

Hopelijk heb je al een goede checklist van wat je huisdier mee moet nemen op reis. Zo niet, bekijk dan onze berichten over wat je moet inpakken voor je hond of je reizende kat.

Voor reizen in de winter wilt u misschien ook de volgende items toevoegen (affiliate links):

Je huisdier zal je dankbaar zijn dat je aan ze denkt.

Honden rusten uit na een huisdiervriendelijke wandeling naar Heather Lake in de buurt van Seattle, WA

Roadtrips bij koud weer

Individuele reizigers staan ​​in de winter voor hetzelfde probleem als in de zomer: hoe ga je naar het toilet als de temperatuur het gevaarlijk maakt om je huisdieren in de auto achter te laten? Nogmaals, u wilt vooruit denken.

Kun jij de verwarming aan laten staan ​​terwijl je een snelle pitstop maakt? Natuurlijk, als je je reservesleutelhanger meeneemt! Controleer uw gebruikershandleiding op eventuele beveiligingsproblemen waardoor u de auto niet warm kunt houden als u uw huisdieren even moet achterlaten.

LEES MEER ⇒ Is het illegaal om uw huisdier alleen in de auto achter te laten?

Vrouw met hoed speelt in de winter met haar hond op het dek van een huisdiervriendelijk vakantiehuis

Als u met anderen reist, kunt u misschien om beurten pauzeren.

Profiteer van een lange rit om uw huisdieren geleidelijk te laten wennen aan de kou. Houd de temperatuur in de auto iets koeler dan normaal. En draag laagjes zodat je ook comfortabel zit.

Bereid uw auto voor op noodsituaties

Vergeet niet uw auto voor onderhoud in te leveren voordat u op reis gaat. Het laatste dat u nodig heeft, is een motorprobleem oplossen bij koude temperaturen. Zeker als je met huisdieren reist.

En zelfs als het allemaal goed komt, stop dan een noodpakket in je auto met een kleine sneeuwschep en nooddekens. Een plotselinge sneeuwbui in een bergpas of een ongeval op de snelweg kan ertoe leiden dat u onverwachts vast komt te zitten.

Vliegen met huisdieren bij koud weer

Doet de gedachte aan autorijden in winterweer je een roadtrip heroverwegen? Welnu, u moet weten dat luchtvaartmaatschappijen huisdieren niet toestaan ​​in vracht te vliegen als de grondtemperatuur van een deel van uw reisroute lager is dan 45 graden Fahrenheit (7 graden Celsius).

Als je een klein huisdier hebt dat in een reismand onder je stoel in de bus kan rijden, heb je misschien geluk. Maar vergeet niet dat luchtvaartmaatschappijen het aantal huisdieren aan boord beperken. U wilt dus ruim van tevoren reserveren.

LEES MEER ⇒ Homedierbeleid van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen

Pluizige witte hond die op de luchthaven wacht met een luchtvaartmaatschappij voor huisdieren en bagage op de achtergrond

Zodra u aankomt

Houd het weer in de gaten. En verander je plannen indien nodig. Alleen omdat de lokale bevolking op pad is, wil nog niet zeggen dat het goed is voor jou en je huisdieren.

Als uw plannen krachtige activiteiten omvatten, zoals wandelen of skijoring, geef uw huisdier dan wat extra voer om het energieverlies door warm blijven te compenseren.

Kinderen gekleed voor de winter op een slee met een hond die wordt voortgetrokken door een man

Zorgen over koud weer

Let tijdens je uitstapjes op deze specifieke gevaren bij koud weer waar je misschien niet bekend mee bent als je in een warmer klimaat leeft:

Steen zout

Als u niet gewend bent aan temperaturen onder het vriespunt, weet u misschien niets van ijssmelt. Standaard steenzout (natriumchloride) kan de pootjes van uw huisdier verbranden. Het ziet er precies zo uit als wat het is: grote zoutkristallen die op stenen lijken.

Let op bij het lopen op trottoirs in de stad. Uw hond kan jammeren als hij op zout stapt en het tussen zijn poten klemt.

Laarzen kunnen helpen. Of draag uw huisdier, indien mogelijk. Als geen van beide een optie is, neem dan doekjes mee. En een pootwaxachtige Mushers geheim zou ook kunnen helpen.

Steenzout is het meest pijnlijk voor huisdieren wanneer het actief ijs smelt. Als het ijs eenmaal weg is en de stoep droog is, zie je nog steeds zout. Maar uw huisdier zal het minder snel pijnlijk vinden om op te stappen.

Homediervriendelijke ijssmeltproducten doen geen pijn aan de pootjes van uw pup. Ze zijn gemaakt met kaliumchloride, een ander soort zout. Ze zien eruit als blauwachtige, ronde pellets. Als je ze ziet, hoef je ze niet te vermijden.

Pootafdrukken in de sneeuw - een zorg bij reizen met huisdieren bij koud weer

Bevriezing

Ja, bevriezing is een reëel gevaar voor huisdieren. Kwetsbare gebieden zijn oren, neuzen, poten en de punt van de staart. En je wilt de buik van laaghangende honden zoals teckels goed in de gaten houden.

Hoe ziet bevriezing eruit? Het blootgestelde gebied wordt eerst rood. Naarmate het erger wordt, maakt bevriezing de huid grijs.

Als u tekenen van bevriezing op uw huisdier ziet, onderneem dan onmiddellijk actie. Behandel het bevroren gebied in een warm bad (ongeveer 105 graden). Wikkel je huisdier dan in een warme deken en ga direct naar een spoedarts.

Belangrijke tip: wrijf niet over het geblesseerde gebied. Het zal de zaken alleen maar erger maken.

Lees meer over bevriezing en huisdieren bij PetMD.

Antivries

Antivries is een gevaar bij reizen met huisdieren bij koud weer. Let op plassen op parkeerplaatsen. Antivries smaakt zoet en honden vinden het moeilijk om weerstand te bieden (gelukkig voelen katten zich niet aangetrokken tot zoet). De gele antivries (propyleenglycol) is zeer giftig en kan huisdieren snel doden. Als uw huisdier wat binnenkrijgt, bel dan de ASPCA gifhulplijn op (888) 426-4435 en zoek een plaatselijke dierenarts voor noodgevallen.

Als u op een camping verblijft met winterklare campers, zoek dan naar roze antivries (ethyleenglycol). Het wordt vaak gebruikt om te voorkomen dat waterleidingen bevriezen. Het is niet giftig, maar ik zou niet aanraden om je hond het te laten inslikken.

LEES MEER ⇒ Wat u moet weten over nooddierenartsen (voordat u er een nodig heeft

Kleine hond wordt vastgehouden door een dierenarts

Reizen bij koud weer met huisdieren Dineren

Boston, New York en Chicago bieden in de zomer veel mogelijkheden om buiten te eten met huisdieren. En sommige huisdiervriendelijke restaurants bieden zelfs beschermde patio’s met verwarming voor koele nachten in de lente en de herfst.

Maar je zult geen charmante bistro’s vinden die bereid zijn om sneeuw te scheppen, laat staan ​​om bediening te bieden op hun huisdiervriendelijke terras als de temperatuur onder het vriespunt zakt. Dus wat zijn uw eetgelegenheden met huisdieren in de winter?

Natuurlijk is er de oude Amerikaanse favoriet: het drive-in fastfoodrestaurant. Maar als u al vastbesloten bent om in de auto te eten, waarom steunt u dan niet de vele lokale restaurants die nu afhaalmaaltijden aanbieden?

U kent het gezegde: “Er is geen slecht weer, alleen slechte kleding?” Nou, je kunt altijd genieten van een picknick in de buitenlucht als je maar warm genoeg gekleed bent. En traktaties in zachte sneeuw gooien is de natuurversie van een geweldig voedselspeelgoed. Overdrijf het gewoon niet. Je wilt niet dat je pup een bevroren neus krijgt voordat hij de laatste hap heeft gevonden.

Natuurlijk is er roomservice gemaakt voor besneeuwde dagen nadat u met uw huisdieren bij koud weer buiten heeft genoten. Het is misschien iets om over na te denken bij het maken van uw hotelreserveringen!

LEES MEER ⇒ Vragen die u moet stellen VOORDAT u een huisdiervriendelijk hotel kiest

Een hotelkamer met kitchenette is een andere optie. Veel luxe supermarkten (Wegmans is een uitstekende in het noordoosten van de Verenigde Staten) verkopen heerlijke kant-en-klare maaltijden. Ze zijn gemakkelijk op te warmen in een suitehotel of vakantieverblijf.

In de meeste accommodaties mogen huisdieren niet alleen blijven. Maar als uw huisdier een goede kandidaat is om achter te blijven terwijl u gaat eten, kunt u proberen een hotel te vinden dat dit toestaat. Of huur een lokale dierenoppas in om bij uw hond of kat te zitten terwijl u geniet van een diner in de stad.

Zoek naar huisdieroppassers op GoPetFriendly.com. Als we weten dat er een oppas naar je hotel of camping komt, vermelden we dat als een voorziening. Maar je kunt altijd een oppas bellen en vragen.

LEES MEER ⇒ Tips voor het vinden van een geweldige dierenoppas

Geniet van reizen bij koud weer met huisdieren

Als u in het zuiden van Florida woont, klinkt het misschien als een hoop moeite om met uw huisdier naar noordelijke klimaten te reizen. Maar zoals bij de meeste dingen waar je voor moet werken, is het de moeite meer dan waard.

Je zult het leuk vinden om je hond voor het eerst sneeuwvlokken te zien vangen. En wat is een betere manier om uw kitten kennis te laten maken met hun eerste avonturen dan door ze mee uit te nemen op een rustige, winterse dag?

Hopelijk helpen deze tips je ook te genieten van reizen bij koud weer met je huisdieren!

Bezoek onze Amazon-winkel om meer te weten te komen over meer producten waarop we vertrouwen om reizen met huisdieren gemakkelijker, veiliger en leuker te maken!

Amazon-gelieerde openbaarmaking: GoPetFriendly.com LLC is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates-programma, een aangesloten advertentieprogramma dat is ontworpen om website-eigenaren een middel te bieden om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar amazon.com, audible.com en elke andere website die mogelijk aangesloten zijn bij het Amazon Service LLC Associates-programma. Als Amazon Associate verdient de eigenaar van deze site een commissie voor in aanmerking komende aankopen.

(191 keer bezocht, 1 bezoek vandaag)

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

chow-chow.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart