Voorkom dat uw hond in de camper blaft terwijl u aan het rijden bent

Hoe voorkom je dat je hond blaft terwijl je met je camper rijdt? Deze eenvoudige doe-het-zelf-hack is misschien wel de oplossing voor jou.

Yorkie kijkt uit RV-raam - DIY-hack voor blaffende hond in camper

Honden die blaffen in campers

Sommige honden kunnen het gewoon niet laten om opgewonden te raken als je ze meeneemt voor een ritje. Onze hond, Buster, was een van hen.

Vanaf de dag dat we Buster als zwerver vonden, blafte hij in rijdende voertuigen. En niet alleen kleine woefjes. Ik bedoel, hij blafte … luid.

ECHT LUID.

Het duurde meestal maar een minuut of zo voordat we vertrokken of stopten. Maar toch, die jongen had pijpen. Op een gegeven moment vroeg ik me eigenlijk af of we ons gehoor zouden verliezen als we hem plaatsen zouden proberen in te nemen.

LEES MEER ⇒ Mijn hond heeft een hekel aan de auto – wat nu?

Twee lachende honden op de achterbank van een auto.

Waarom blaft je hond?

Na verloop van tijd kwamen we erachter dat een van de triggers van Buster was dat we tijdens het rijden door de voorruit of ramen konden kijken. Om hem in de auto onder te brengen, hebben we de achterbank verwijderd en de bedden van hem en Ty op de grond gelegd, waardoor Busters gezichtsveld werd verlaagd.

We hebben hem ook getraind om te gaan liggen terwijl we rijden. Uit de ramen kijken was gewoon te verleidelijk… ook al maakte het hem van streek.

Buster en Ty - GoPetFriendly.com - Honden inpakken voor een reis

Een oplossing om te voorkomen dat honden onderweg in de camper gaan blaffen

Onze creativiteit werkte goed in de auto. Maar we hebben ook veel gereisd in onze camper met de honden.

De eerste camper die we hadden kwam met een gordijn dat de bestuurderscabine scheidde van het woongedeelte. Aangezien Buster op de bank achterin zat, hebben we dat gordijn gewoon opgehangen en de gordijnen voor de ramen neergelaten zodat hij niet naar buiten kon kijken terwijl we reden. Het was een makkie!

Zwarte Duitse herder in een rood, crashgetest autoharnas

Maar toen kregen we een andere camperplaats. En de blafgewoonte van Buster keerde terug.

LEES MEER ⇒ Tips voor camperen met huisdieren

Nieuwe Itasca Meridian 36M uit 2013

De nieuwe coach was anders ingedeeld dan de oude. En zodra we de weg op gingen, realiseerden we ons dat Buster vanaf zijn plek op de bank recht uit de voorruit zou kunnen kijken!

Zonder gordijn tussen de voor- en achterkant… begon het geblaf. Luid.

Het vinden van een oplossing om de reactie van Buster te beheersen, was plotseling onze topprioriteit. Dus Rod en ik staken de koppen bij elkaar en bedachten een simpele doe-het-zelf-hack om het zicht van Buster te blokkeren.

Gordijn in nieuwe Meridian om te voorkomen dat hond blaft in camper

Op de bovenstaande foto zijn beide glijbanen van de camper uitgeschoven, dus het lijkt erop dat er aan weerszijden van het gordijn openingen waren die Buster om zich heen had kunnen zien. Maar toen we aan het rijden waren, werden de glijbanen naar binnen getrokken en schoven de banken dichter naar elkaar toe, zodat de honden vlak achter de bestuurders- en passagiersstoelen reden. En met het gordijn op zijn plaats was het zicht van Buster op de voorruit volledig geblokkeerd.

Het was een gemakkelijke en goedkope oplossing! Lees verder om te zien hoe we het hebben gedaan.

DIY-stappen voor een schorsblokkerend gordijn

Het meest tijdrovende deel van het project was het bekijken van onze opties. Dus hopelijk kunt u leren van onze ervaring en uw project in een mum van tijd afronden!

Stap 1: meet twee keer, knip één keer

We hadden echt geluk, want onze camper had kasten aan tegenoverliggende muren, net achter het rijcompartiment. En er was net genoeg ruimte boven de kasten voor een 3/4″ koperen pijp.

Elk stuk pijp zou hebben gewerkt, maar ik hield van de manier waarop de koperkleur overeenkwam met het houtwerk in de camper. En we kozen voor de iets duurdere 3/4 ″ pijp in plaats van de 1/2 ″-optie omdat deze een beetje steviger was, waardoor we minder flex over de overspanning hadden.

Koperen Pijp - Gordijn in Meridiaan

Het bevestigen van de pijp aan de bovenkant was eenvoudig met een strook montagetape aan elk uiteinde. De schaar was het enige “gereedschap” dat ik nodig had om het project te voltooien.

Als je je afvraagt ​​waarom we niet gewoon een gordijnroede hebben gekocht, dan zijn daar een aantal redenen voor. Ten eerste wilden we niets in onze nieuwe kasten hoeven te schroeven. En de meeste gordijnroedes van deze lengte zijn telescopisch, wat betekent dat er een naad in het midden zit waar het gordijn zou blijven haken.

Gordijn in Meridiaan

Stap 2: Het juiste gordijn kiezen

De selecties beschikbare gordijnen zijn bijna eindeloos. Het zou dus geen probleem moeten zijn om iets te vinden dat bij je stijl en bij je interieur past.

Wat voor ons het belangrijkst was, was de lengte van het gordijn – het moest lang genoeg zijn om het zicht van Buster te blokkeren, maar niet zo lang dat het over de vloer zou slepen en dekking zou bieden aan pelskonijntjes.

Onze plafondhoogte was twee meter tweeënhalve meter, en toen we de gordijnen doorzochten die verkrijgbaar waren bij de plaatselijke bouwmarkt, realiseerden we ons al snel dat alles wat ze in voorraad hadden te kort was.

Toen drong het tot ons door… een douchegordijn zou precies de juiste lengte hebben! Niet alleen dat, maar ze zijn wasbaar. En ze zijn gemaakt om te worden gebruikt met decoratieve ringen die gemakkelijk over de pijp glijden.

Gordijn in Meridian om te voorkomen dat hond blaft in camper

Alles in elkaar zetten duurde ongeveer een half uur en kostte ongeveer $ 50 voor de pijp, montagetape, gordijn en ringen. Het was een kleine investering om ons gehoor te redden… en onze geestelijke gezondheid.

En toen we in de camper geparkeerd stonden, schoof het gordijn gemakkelijk opzij en uit de weg.

Gordijn in Meridian om te voorkomen dat de hond blaft tijdens het rijden met de camper

Probleem met blaffen opgelost

Met zijn zicht geblokkeerd, kon Buster ontspannen in de camper. En zonder al het geblaf waren wij dat ook!

LEES MEER ⇒ De ultieme huisdiervriendelijke Amerikaanse roadtrip

Buster in Sleepypod-harnas

Ik hoop dat deze hack je zal helpen om te voorkomen dat je hond blaft terwijl je met je camper rijdt. Laat ons in de reacties weten of het voor u heeft gewerkt.

(458 keer bezocht, 1 bezoek vandaag)

chow chow
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart